ש: מה דין תוספת מזון שלא מבושלת?
ת: לספרדים בכלי שני ולאשכנזים בכלי שלישי(מ”ב ס’ שיח. שש”כ פ”א).
ש: מה דין אבקת מרק?
ת: יש מרכיבים לא מבושלים.
ש: דבש?
ת: אינו עובר בישול. רק חימום קל.
ש: חלב?
ת: עובר פסטור” שאינו מאה מעלות” לכן אינו נחשב מבושל. וכן חלב סויה.
ש: ממתיק מלאכותי?
ת: יש מרכיבים לא מבושלים” אלא אם כן מצוין בפירוש: עבר בישול מלא.
ש: מזון תינוקות כגון מטרנה ודייסות?
ת: יש תוספת ויטמינים ספק מבושלים.
ש:מנות מוכנות?
ת: יש מרכיבים לא מבושלים” כגון אטריות. אגב” אם יש תפוחי אדמה” יש חשש לישה.
ש: מלבין קפה?
ת: לא מבושל.
ש: מלח?
ת: פעם היו מבשלים אותו” עתה רק עובר בישול בתנור (עי’ שו”ע או”ח שיח ט ומ”ב עא).
ש: סוכר לבן או חום?
ת: עבר בישול מלא.
ש: קפה לסוגיו?
ת: קפה נמס עבר בישול מלא. קפה עם תוספת כגון הל” וניל” מוקה” יש מרכיבים לא מבושלים. קפה שחור” לא עבר בישול.
ש: קצפת?
ת: בקצפת ריצ’ יש רכיבים לא מבושלים. אגב” בקצפת להתזה בעשיית צורות” יש איסור כותב.
ש: קרוטונים?
ת: קרוטונים למרק עוברים טיגון בשמן עמוק שנחשב בישול. קרוטונים לסלט אינם עוברים בישול.
ש: שקדי מרק?
ת: יש עוברים טיגון עמוק ויש שלא. לבדוק.
ש: תה?
ת: גם תה וגם תה נמס לא עברו בישול.