ערוץ מאיר

באהבה ובאמונה

כל הנושאים
פרשה קודמת: מקץ
פרשה נוכחית: ויגש
פרשה הבאה: ויחי
 


שו"ת מזון עם חשש בישול בשבת

הרב שלמה אבינר


ש: מה דין תוספת מזון שלא מבושלת?
ת: לספרדים בכלי שני ולאשכנזים בכלי שלישי(מ"ב ס' שיח. שש"כ פ"א).
ש: מה דין אבקת מרק?
ת: יש מרכיבים לא מבושלים.
ש: דבש?
ת: אינו עובר בישול. רק חימום קל.
ש: חלב?
ת: עובר פסטור, שאינו מאה מעלות, לכן אינו נחשב מבושל. וכן חלב סויה.
ש: ממתיק מלאכותי?
ת: יש מרכיבים לא מבושלים, אלא אם כן מצוין בפירוש: עבר בישול מלא.
ש: מזון תינוקות כגון מטרנה ודייסות?
ת: יש תוספת ויטמינים ספק מבושלים.
ש:מנות מוכנות?
ת: יש מרכיבים לא מבושלים, כגון אטריות. אגב, אם יש תפוחי אדמה, יש חשש לישה.
ש: מלבין קפה?
ת: לא מבושל.
ש: מלח?
ת: פעם היו מבשלים אותו, עתה רק עובר בישול בתנור (עי' שו"ע או"ח שיח ט ומ"ב עא).
ש: סוכר לבן או חום?
ת: עבר בישול מלא.
ש: קפה לסוגיו?
ת: קפה נמס עבר בישול מלא. קפה עם תוספת כגון הל, וניל, מוקה, יש מרכיבים לא מבושלים. קפה שחור, לא עבר בישול.
ש: קצפת?
ת: בקצפת ריצ' יש רכיבים לא מבושלים. אגב, בקצפת להתזה בעשיית צורות, יש איסור כותב.
ש: קרוטונים?
ת: קרוטונים למרק עוברים טיגון בשמן עמוק שנחשב בישול. קרוטונים לסלט אינם עוברים בישול.
ש: שקדי מרק?
ת: יש עוברים טיגון עמוק ויש שלא. לבדוק.
ש: תה?
ת: גם תה וגם תה נמס לא עברו בישול.



מאמרים נוספים מעלון פרשת וירא תשע"ט:
עין טובה - הרב דב ביגון
פרשה ונפש בחבלי משיח - וירא - הרב אלישע וישליצקי
זריזות - הרב יורם אליהו
דבקות בד' - הרב דוד לנדאו
הרחיבי מקום אהלך - הרב אייל ורד
חרטה אחרי אירוסין - אסתר אברהמי

הצטרפות לרשימת התפוצה
לקבלת העלון ועדכונים מערוץ מאיר מידי שבוע במייל הירשם כאן: