ערוץ מאיר
כל הנושאים
פרשה קודמת: שמיני
פרשה נוכחית: תזריע, מצורע
פרשה הבאה: אחרי מות, קדושים
 

הארכיון נתמך על ידי
קרן דור ס"ת

טעם דיני הכשרות (חלק ג) - שיעור מספר 23

סדרת הרצאות בנושא ההגיון הפנימי של טעמי המצוות

הרב חגי לונדין / ט"ו תמוז ה'תשע"ד / 57 דק'
קוד שיעור: 54976
השיעור מוקדש
  • לעילוי נשמת
    ר' יצחק בן שמואל ז"ל
Loading the player ...
על השיעור:
המוסר מאחורי אכילת הבשר, מה עומד מאחורי איסור שחיטת בע"ח ובנו באותו יום? למה צריך לכסות את הדם לאחר השחיטה? האם מצות שילוח הקן היא מזדמנת? הסיפור על בעל התניא שלא שם לב לאוכל המלוח של המארחים. למה כדאי להשאיר משהו בצלחת בתום הארוחה? למה אסור לערב צמר ופשתן ביחד? הרב הסביר שאכילת בשר זה לגזול את הנפש של החיה, לשתות חלב זה לגזול את הרכוש שהיה מיועד לתולדות הבהמה, אך לגזול את הנפש וגם את הרכוש זה עובר את גבול הטעם הטוב - הרצחת וגם ירשת?

לעילוי נשמת ר' יצחק בן שמואל ז"ל
תגיות: כשרות המזון | הרצחת וגם ירשת | בשר בחלב כל התגיות
הוספת תגיות
תגובות כתוב תגובה
טרם התקבלו תגובות לשיעור זה
צופים כותבים
עוד בטעמי המצוות